Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

İzolasyonlu Yangın Baplarımız güvenilir başüstüneğu kadar, şık bir görünüm sağlayabilmek derunin kullanılacağı mekana bakarak bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

Sertifikasyon: Farklı yangın dayanım sürelerine malik bapların farklı fiyatları olabilir. Örnek olarak 120 dakika yangına dayanım süresine sahip bir yangın kapısının ederı, 60 an yangına dayanım süresine mevla bir bapnın fiyatından daha yüksektir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele kırmızıınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin bile ziyadesiyle önemle izleme edilmesi gerekmektedir.

 Buna bedel, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek veya batilatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine gereğince

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince mukannen yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) muayyen durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapıları yararlanma meydanına gereğince, rengine bakarak evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan model sınıflandırması kötüdaki gibidir

Içki yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, cam malzemesinden mefultır ve alelumum çağdaş binalarda kullanılır.

Saf ve olağan olan yanan bir binaya girmemektir. Yangın Kapısı Ancak dâhileride saygınlık bir varlığını unutan kişilerin bir yargılama adrenalin ile girmeye çalışması daha tedbir aldatmaınmamış binalarda yangın kapkaloriın bu özelliği ile engellenmesini esenlamaktır.

Hızlı Erişim: Baplar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya malik olmalıdır. Bu sayede ivedili durumlarda tahliye sorunlemleri hızlı bir şekilde yapılabilir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın alarmı çaldığında bapyı otomatik olarak kapatan sertifikalı bir yangın bapsı tutucusuna sahip bir yangın bapsı tercih edilmelidir.

Yangın merdivenini tamamlayıcı unsurlardan bir tanesi kuşkusuz ki kapılardır. Bu kapılar 360 derece ısıya dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 zaman ortada güvende tutmaktadır. Bunun sebebi bapların genleşmeye usturuplu halde üretilmeleridir.

Hakeza bir yangın kapısının üretimevi fiyatı üreticiden üreticiye değişmiş olduğu üzere piyasada hakeza bir yangın kapısının pahaı da değişiklik gösterebilmektedir.

Kapının güzel duyu gestaltsı ve arzu edilen aksesuarların kullanımı ederı dolaysız olarak etkilemektedir.

Report this wiki page